Garancia

Termékeinket a Magyarországon érvényben lévő jótállásra vonatkozó szabályoknak megfelelően forgalmazzuk.

A vonatkozó jogszabályok értelmében minden általunk forgalmazott új termékre minimum 12 hónap jótállás kötelező. Az ennél hosszabb gyártói garanciát az érintett termékeknél külön jelöljük.

A fogyasztóvédelmi törvény értelmében a forgalmazónak kötelező biztosítani a termékek három munkanapon belüli meghibásodása esetén a meghibásodott termék cseréjét. Hibás teljesítés esetén a vásárló kérheti a termék cseréjén kívül a termék kijavítását, a termék árának leszállítását, vagy elállhat a szerződéstől és kérheti a vételár visszatérítését.

A hibás teljesítés miatti - akár szavatosság, akár jótállás alapján fennálló - felelősség az eladó felet, vagyis a forgalmazót terheli. Ebből adódóan a fogyasztó jogosult minden esetben annál a forgalmazónál megtenni minőségi kifogását, akitől a terméket megvásárolta. Az ezzel kapcsolatos valamennyi – különösen az anyag-, munka- és továbbítási - költséget az eladó fél köteles viselni.

A jótállási idő kezdete a számla kiállításának dátuma. Nem számít bele a szavatossági és jótállási jogok érvényesíthetőségének időtartamába a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a terméket nem tudja rendeltetésszerűen használni. A garanciális javítások, átvizsgálások átfutási ideje jellemzően 1-2 hét, de a szervizek fenntartják a jogot arra, hogy ez az időtartam indokolt esetben hosszabb is lehet.

Jótállási igény érvényesítéséhez a forgalmazónál történt vásárlás tényének bizonyítása érdekében szükség van a számla vásárlói példányára, vagy a termékhez tartozó kitöltött garanciajegyre.

Lájkolj minket a Facebookon is!